Menu

Basisrecept voor glutenvrij pasteideeg

Ingrediënten voor Basisrecept voor glutenvrij pasteideeg

450 g glutenvrij wit meel,
2 theelepels zout,
200 milliliter melk,
100 gram boter en wat om in te vetten,
1 losgeklopt ei,
100 milliliter water

Waardering: 
Gemiddeld: : 4 (3 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Libelle

Laatste wijziging: 
26 mrt 2020

Hoe maak je Basisrecept voor glutenvrij pasteideeg

Meng het meel met de zout.
Verwarm in een pan met dikke bodem de melk, water en de boter tot de boter is gesmolten.
Voeg het meel toe en roer goed door.
Laat even afkoelen en haal het deeg uit de pan en kneed tot een bal.
Als het te plakkerig is nog wat meel toevoegen en met koude handen kneden.
Laat tot gebruik rusten in de koelkast.

Na verwerken deeg bestrijken met geklutst ei voor het in de oven gaat.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.