Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije kerststol

Ingrediënten voor Glutenvrije kerststol

200 gram rozijnen
100 gram krenten
150 ml.rum
60 gram amandelen
50 gram sukade
50 gram puddingvruchtjes
2 theelepels citroenrasp
300 gram amandelspijs
half ei
halve eetlepel citroensap
500 gram glutenvrij witbrood meel (bv.glutafin)
9 gram gedroogde gist
80 gram basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel zout
1 theelepel kaneel
250 mililiter handwarme melk
2 eelepels olie

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 2 (1 stem)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

allergieforum

Hoe maak je Glutenvrije kerststol

Doe de rozijnen, krenten en de rum in een pan en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat de rozijnen en krenten 10 minuten wellen. Zeef de rozijnen en krenten en dep ze droog met keukenrol. Hak de amandelen grof en meng deze met de citroenrasp, de vruchtjes, de sukade en twee eetlepels wit meel.
Meng de spijs met het ei en de citroensap en vorm hiervan een rol.
Meng in een kom de meel, gist, basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en de zout. Meng deze bestanddelen eerst goed, voeg dan de melk en de olie toe en meng dit goed met de mixer met deeghaken. Voeg het amandel/vruchtjesmengsel en de rozijnen en de krenten toe en meng dit er goed doorheen.
Vorm van de helft van dit deeg een kerststolvorm en maak in het midden een gleuf, leg hierin de spijs en leg er precies zo'n vorm bovenop. Maak de zijkanten goed dicht. Laat dit geheel circa anderhalf uur in de oven rijzen bij 50 graden. Bestrijk de bovenkant na het rijzen met boter.
Bak het brood op een ingevette bakplaat (of op bakpapier), een half uur op 175 graden en daarna nog 10 minuten op 225 graden.
Naderhand bestrooien met poedersuiker.

Je tip of commentaar