Ingrediënten voor Glutenvrije CousCous
Voor de gehaktballetjes
500 gram half om half gehakt,
1 eetlepel kruiden Ras el Hanout,
zout naar smaak,
scheutje koffiemelk of ei
Saus
1 blik tomaat (blokjes),
groentje bouillon blokje,
1 courgette,
2 uien,
2 paprika's,
1 aubergine,
1 blik abrikozen,
1 eetlepel kruiden Ras el Hanout
eventueel teentje knoflook
Glutenvrije couscous,
ik gebruik 75 gram per persoon
Hoe maak je Glutenvrije CousCous
Meng de kruiden, koffiemelk of het ei met het gehakt en braad kleine gehaktballetjes in een beetje boter of olie.
Snijd de groenten en fruit de ui en de knoflook in een wokpan in een beetje boter of olie.
Voeg na 3 minuten de paprika, courgette, aubergine toe en laat 5 minuten bakken, steeds omroeren.
Bereid in de tussentijd de couscous volgens de aanwijzingen op het pak. (meestal 5 minuten).
Voeg de tomatenblokjes toe met de kruiden en het bouillonblokje en breng aan de kook, laat nog een paar minuten zachtjes stoven tot de groenten goed gaar zijn.
Voeg op het laatst de gehaktballetjes en de abrikozen (met vocht) toe.
Laat goed opwarmen.
Serveer de couscous en de saus apart.
Je tip of commentaar