Menu

Glutenvrije CousCous

Foto van glutenvrije Couscous

Ingrediënten voor Glutenvrije CousCous

Voor de gehaktballetjes
500 gram half om half gehakt,
1 eetlepel kruiden Ras el Hanout,
zout naar smaak,
scheutje koffiemelk of ei

Saus
1 blik tomaat (blokjes),
groentje bouillon blokje,
1 courgette,
2 uien,
2 paprika's,
1 aubergine,
1 blik abrikozen,
1 eetlepel kruiden Ras el Hanout
eventueel teentje knoflook

Glutenvrije couscous,
ik gebruik 75 gram per persoon

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.3 (12 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
27 jan 2020

Hoe maak je Glutenvrije CousCous

Meng de kruiden, koffiemelk of het ei met het gehakt en braad kleine gehaktballetjes in een beetje boter of olie.

Snijd de groenten en fruit de ui en de knoflook in een wokpan in een beetje boter of olie.
Voeg na 3 minuten de paprika, courgette, aubergine toe en laat 5 minuten bakken, steeds omroeren.
Bereid in de tussentijd de couscous volgens de aanwijzingen op het pak. (meestal 5 minuten).
Voeg de tomatenblokjes toe met de kruiden en het bouillonblokje en breng aan de kook, laat nog een paar minuten zachtjes stoven tot de groenten goed gaar zijn.
Voeg op het laatst de gehaktballetjes en de abrikozen (met vocht) toe.
Laat goed opwarmen.

Serveer de couscous en de saus apart.

Misschien vind je dit ook lekker: 
Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.