Ingrediënten voor Gegrilde witte asperges met spekjesdressing
500 gram witte asperges, geschild
2 sjalotten, fijn gesnipperd
olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
250 gram gerookte spekjes
2 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
Wat vind je ervan?:
Aantal personen:
Aantal stuks:
Soort:
Gang:
Keuken:
Bereidingstijd:
Moeilijkheidsgraad:
Bron:
Jumbo magazine
Geplaatst op:
07 apr 2014
Laatste wijziging:
26 mrt 2020
Hoe maak je Gegrilde witte asperges met spekjesdressing
Snijd 2 cm. van de onderkant van de asperges, snijd ze in de lengte doormidden. Besprenkel de asperges met 2 eetlepels olie, schep ze goed om en bestrooi met zout en peper. Verhit de grillpan en gril de asperges an beide kanten mooi goudbruin in circa 5 minuten.
Roer intussen de sjalot en azijn in een kommetje door elkaar. Bak de spekjes in een droge koekenpan bruin en knapperig. Roer 1 eetlepel olie en de peterselie door de azijn en voeg de spekjes toe.
Leg de asperges op een schaal en schep de dressing erover.
Misschien vind je dit ook lekker:
Veelgestelde vragen:
Je tip of commentaar