Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Gegrilde witte asperges met spekjesdressing

Ingrediënten voor Gegrilde witte asperges met spekjesdressing

500 gram witte asperges, geschild
2 sjalotten, fijn gesnipperd
olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
250 gram gerookte spekjes
2 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Jumbo magazine

Hoe maak je Gegrilde witte asperges met spekjesdressing

Snijd 2 cm. van de onderkant van de asperges, snijd ze in de lengte doormidden. Besprenkel de asperges met 2 eetlepels olie, schep ze goed om en bestrooi met zout en peper. Verhit de grillpan en gril de asperges an beide kanten mooi goudbruin in circa 5 minuten.

Roer intussen de sjalot en azijn in een kommetje door elkaar. Bak de spekjes in een droge koekenpan bruin en knapperig. Roer 1 eetlepel olie en de peterselie door de azijn en voeg de spekjes toe.

Leg de asperges op een schaal en schep de dressing erover.

Je tip of commentaar