Menu

Clafoutis (zonder meel)

Glutenvrije clafoutis zonder meel

Ingrediënten voor Clafoutis (zonder meel)

Pot kersen zonder pit (uitlekgewicht 350 gram),
100 gram maizena (let op verpakking, niet altijd glutenvrij!),
100 gram basterdsuiker,
2 zakjes vanillesuiker,
4 grote eieren,
250 ml melk,
snufje zout

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.2 (14 stemmen)
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
29 jun 2020

Hoe maak je Clafoutis (zonder meel)

Laat de kersen uitlekken in een vergiet.
Klop de eieren goed los.
Meng de maizena, vanillesuiker, basterdsuiker en het zout in een kom.
Voeg eerst langzaam de eieren toe, blijf goed roeren en voeg vervolgens de melk toe.
Roer tot een romig beslag.
Vet een bakvorm in met olie of boter. Giet het beslag in de kom en verdeel de kersen er gelijkmatig overeen.
Bak in de oven op 170 graden, ongeveer 1 uur.

Het lekkerste is om de clafoutis warm te serveren!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.