Menu

Zomerse sperziebonensalade

Ingrediënten voor Zomerse sperziebonensalade

Sperziebonensalade

Dit heb je nodig voor 2 personen
2 eieren
250 gram sperziebonen
160 gram kipfilet
1/2 paprika
2 kleine uien
1 teen knoflook
1 avocado
1 el kokosolie
Voor de dressing
1 sinaasappel
10 el olijfolie
Peper
Keltisch Zeezout

Wat vind je ervan?: 
Nog geen rating
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Choizz Kitchen
Laatste wijziging: 
18 aug 2017

Hoe maak je Zomerse sperziebonensalade

Gril de kipfilet aan beide zijden bruin en gaar en breng het op smaak met de zout en peper.
Kook de eieren hard in ongeveer 8-10 minuten en spoel ze af met koud water (schrik-effect) en pel vervolgens de eieren en snijd ze in vieren.
Ondertussen dat de eieren koken, snijd je de paprika in reepjes, de ui in ringen en pel de knoflook. Breng water aan de kook voor de sperziebonen en maak ondertussen de sperziebonen schoon, wanneer je grote bonen hebt kun je ze doormidden snijden.
Wanneer het water kookt doe je de bonen erin en kook je ze beetgaar in ongeveer 4-5 minuten, vervolgens afgieten en afspoelen met koud water.
Doe in een hapjespan de paprika, ui en knoflook en fruit dit even aan. Doe er vervolgens de koud gespoelde sperziebonen bij en meng het geheel goed door elkaar. Doe het vervolgens in een mengkom en meng de dressing erdoor. Leg alles op een bord en snijd als laatste de avocado in blokjes en leg dit ook op het bord.
Als allerlaatste snijd je de kipfilet in reepjes en leg dit over de salade, evenals de partjes van de ei. Klaar is de salade!
De dressing maak je zo
Pers de sinaasappel uit en doe een beetje van de schil in de sap. Voeg vervolgens voorzichtig lepel voor lepel de olijfolie toe en roer dit goed. Breng het op smaak met wat peper en zout.
Enjoy!

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.