Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Zomerminestrone

Ingrediënten voor Zomerminestrone

6 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 grote vastkokende aardappel, geschild
200 gram winterpeen, in blokjes
3 stengels bleekselderij, in plakjes
150 gram sperziebonen, gehalveerd
1 blikje reuzenbonen, uitgelekt
3 roma tomaten
blaadjes basilicum

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Allerhande

Laatste wijziging: 
18 aug 2017

Hoe maak je Zomerminestrone

Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de ui 3 minuten. Snijd de aardappel in blokjes en voeg samen met de winterpeen, bleekselderij en sperziebonen toe. Bak 3 minuten. Voeg 1,5 liter water toe en laat ca. 10 minuten koken. Neem de helft van de groenten uit de pan en pureer deze met de staafmixer of keukenmachine. Pureer ook de helft van de reuzenbonen. Schep de groentenpuree terug in de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze ca.20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat ze afkoelen. Pel het velletje er af. Snijd ze in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg ze samen met de rest van de reuzenbonen toe. Nu nog 2 minuten opwarmen.

Pureer de basilicum met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in diepe borden . Besprenkel aan tafel met de basilicumolie.

Lekker met glutenvrije soepstengels.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.