Ingrediënten voor Zomerminestrone
6 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 grote vastkokende aardappel, geschild
200 gram winterpeen, in blokjes
3 stengels bleekselderij, in plakjes
150 gram sperziebonen, gehalveerd
1 blikje reuzenbonen, uitgelekt
3 roma tomaten
blaadjes basilicum
Allerhande
Hoe maak je Zomerminestrone
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de ui 3 minuten. Snijd de aardappel in blokjes en voeg samen met de winterpeen, bleekselderij en sperziebonen toe. Bak 3 minuten. Voeg 1,5 liter water toe en laat ca. 10 minuten koken. Neem de helft van de groenten uit de pan en pureer deze met de staafmixer of keukenmachine. Pureer ook de helft van de reuzenbonen. Schep de groentenpuree terug in de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze ca.20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat ze afkoelen. Pel het velletje er af. Snijd ze in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg ze samen met de rest van de reuzenbonen toe. Nu nog 2 minuten opwarmen.
Pureer de basilicum met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in diepe borden . Besprenkel aan tafel met de basilicumolie.
Lekker met glutenvrije soepstengels.
Je tip of commentaar