Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Witte chocoladetaart met sinaasappelroom (zonder bloem)

Glutenvrije Witte Chocoladetaart met sinaasappelroom

Ingrediënten voor Witte chocoladetaart met sinaasappelroom (zonder bloem)

150 gram witte chocola,
50 gram boter,
3 eieren (gesplitst),
2 el sinaasappellikeur (Grand Manier),
10 gram maizena,
50 gram poedersuiker,
2 sinaasappels,
1 tl kardemom,
1 tl kaneel,
250 ml slagroom

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.5 (4 stemmen)
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
10
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Bron: 

Allerhande

Laatste wijziging: 
10 feb 2020

Hoe maak je Witte chocoladetaart met sinaasappelroom (zonder bloem)

Voor de Taart
Smelt de chocolade au bain-marie boven een pannetje heet water.
Laat de chocola iets afkoelen en klop de eidooiers en de likeur erdoor.

Mix in een kom de eiwitten stijf.
Voeg terwijl je blijft kloppen met een spatel de maizena en de helft van de poedersuiker toe.
Voeg dan het chocolademengsel toe aan het eiwit, spatel dit er luchtig doorheen.
Doe het beslag in een springvorm.
Verwarm de oven op 175 graden en bak de taart in 20 minuten gaar.

Voor de Sinaasappelroom
Rasp de schil van 1 sinaasappel. Pers de sinaasappels uit. Doe dit in een pan.
Voeg de kardemom en het kaneel toe. Laat dit inkoken tot 1 eetlepel.
Laat dit afkoelen.
Roer de slagroom en de andere helft van de poedersuiker er doorheen. Klop met de mixer bijna stijf.

Serveer de taart met de sinaasappelroom.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.