Ingrediënten voor Vietnamese soep met tomaat en ei
3 sjalotten in dunne ringen
2 eetlepels olie
5 rijpe tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, in stukken
1 1/4 liter groente-bouillon
4 limoenblaadjes
4 dunne plakjes gemberwortel
zout
zwarte peper
1 eetlepel vissaus
5 eieren
4 lente-uitjes in schuine dunne ringen
2 eetlepels fijngesneden verse koriander
2 eetlepels fijngesneden bieslook
Libelle
Hoe maak je Vietnamese soep met tomaat en ei
Bak de sjalot circa 4 minuten in de hele olie. Voeg de tomaat toe en bak deze circa 4 minuten mee. Voeg de bouillon, limoenblad, gember, zout en vissaus toe en kook de soep afgedekt circa 20 minuten. Verwijder limoenblad en gember. Klop de eieren los en schenk deze in een heel dun straaltje in de kokende soep onder voortdurend roeren.
Neem de soep direct van het vuur, breng de soep op smaak met zout en peper en garneer met lente-ui, koriander en bieslook.
Je tip of commentaar