Menu

Vietnamese soep met tomaat en ei

Ingrediënten voor Vietnamese soep met tomaat en ei

3 sjalotten in dunne ringen
2 eetlepels olie
5 rijpe tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, in stukken
1 1/4 liter groente-bouillon
4 limoenblaadjes
4 dunne plakjes gemberwortel
zout
zwarte peper
1 eetlepel vissaus
5 eieren
4 lente-uitjes in schuine dunne ringen
2 eetlepels fijngesneden verse koriander
2 eetlepels fijngesneden bieslook

Wat vind je ervan?: 
Nog geen rating
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Libelle

Laatste wijziging: 
26 mrt 2020

Hoe maak je Vietnamese soep met tomaat en ei

Bak de sjalot circa 4 minuten in de hele olie. Voeg de tomaat toe en bak deze circa 4 minuten mee. Voeg de bouillon, limoenblad, gember, zout en vissaus toe en kook de soep afgedekt circa 20 minuten. Verwijder limoenblad en gember. Klop de eieren los en schenk deze in een heel dun straaltje in de kokende soep onder voortdurend roeren.
Neem de soep direct van het vuur, breng de soep op smaak met zout en peper en garneer met lente-ui, koriander en bieslook.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.