Ingrediënten voor Vanille-kaneelcheesecake met dadel-notenbodem
200 gram verse dadels
200 gram cashewnoten
halve theelepel zout
400 gram MonChou (roomkaas)
1 vanillestokje
1 theelepel gemalen kaneel
100 gram lichte basterdsuiker
200 ml.slagroom
1 theelepel cacaopoeder
Allerhande
Hoe maak je Vanille-kaneelcheesecake met dadel-notenbodem
Ontpit de dadels en doe ze met de cashewnoten en het zout in de keukenmachine. Maal fijn. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm (doorsnee 24 cm.) Druk zachtjes aan met de bolle kant van een lepel.
Klop de roomkaas los met een mixer. Halveer het vanillestokje en voeg het merg toe. Doe de kaneel en de basterdsuiker erbij en klop tot een egaal mengsel.
Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel de slagroom voorzichtig door het roomkaas-mengsel. Verdeel het mengsel egaal over de bodem en zet 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Bestrooi voor het serveren met de cacao. Leg eventueel figuurtjes van bakpapier op de taart om patroontjes te creëren.
Je tip of commentaar