Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Taaitaai

Ingrediënten voor Taaitaai

250 gram glutenvrije bloem
100 gram honing
1 eetlepel stroop
een halve theelepel bakpoeder
3 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel gemalen anijs
1 theelepel gemalen nootmuskaat
1 theelepel gemalen kruidnagel

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

De Vlaamse Coeliakie Vereniging

Laatste wijziging: 
18 aug 2017

Hoe maak je Taaitaai

Verwarm de oven voor op 160 graden. Verwarm de honing zachtjes en roer en roer er stroop door. Zeef de bloem en meng er de specerijen en het rijsmiddel door. Voeg er de inmiddels afgekoelde honing en stroop bij en kneed geheel tot een stevig deeg.
Rol het deeg uit, of maak er vormpjes van in een koekenpan. Leg het op een met margarine ingevette bakplaat en bak het in een matig warme oven in ongeveer 25 minuten lichtbruin.
Je kan controleren of het gaar is door er met een naald in te prikken. Wanneer deze droog blijft, is het gaar.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.