Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Soufflé met brie en kip

Ingrediënten voor Soufflé met brie en kip

40 gram boter
20 gram italiaanse kruiden
30 gram glutenvrij bloem
2,5 dl. volle melk
3 eieren, gesplitst
250 gram brie, in stukjes
150 gram kipfilet, in kleine stukjes

saus
halve pot geroosterde rode paprika (a 465 gram)
1 dl. room

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Jumbo

Hoe maak je Soufflé met brie en kip

Vet 4 soufflévormpjes in met boter. Pluk de blaadjes van de kruiden en hak ze fijn. Bestrooi de randen van de vormpjes met een beetje van de kruiden.
Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoorheen. Gaar de bloem 1 minuut in de boter en giet de helft van de melk erbij. Klop goed met de garde en giet de rest van de melk erbij zodra de saus dik wordt.
Blijf kloppen tot de saus klontvrij is en laat nog een paar minuten zachtjes koken, blijven roeren.
Haal de pan van het vuur en klop er de eidooiers , 150 gram van de brie en 3/4 van de italiaanse kruiden doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de kipblokjes met peper en zout en sla de eiwitten stijf met een mixer. Roer eerst de kipblokjes en dan de eiwitten door de saus. Vul de soufflévompjes tot 3/4 met het mengsel. Zet ze 25 minuten op een rooster in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn. (180 graden).
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Maak intussen de saus: Snijd de paprika in reepjes en breng met 4 eetlepels van het vocht samen met de room aan de kook. Voeg de rest van de brie toe en pureer de saus met een staafmixer, saus warm houden tot gebruik.
Snijd de soufflétjes met een mes los van de rand en neem ze uit de vormpjes. Zet ze naast elkaar op de bakplaat. Bak ze nog eens 10 minuten in de oven van 180 graden, als ze nog lauw zijn (25 minuten als ze uit de koeling komen).
Serveer de souflé met een ruime hoeveelheid saus en bestrooi met de overgebleven kruiden

Je tip of commentaar