Menu

Salade nicoise

Ingredi├źnten voor Salade nicoise

150 g.sperziebonen,
1 zak voorgekookte krieltjes,
4 hardgekookte eieren,
1 rode ui,
1 blikje tonijn,
handvol zwarte olijven,
3 tomaten,
halve krop sla,
olijfolie,
yogonaise,
peper en zout

Waardering: 
Gemiddeld: : 4 (1 stem)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
26 mrt 2020

Hoe maak je Salade nicoise

Haal de sperziebonen af, halveer ze en kook ze in 10-15 minuten beetgaar. Prik gaatjes in de zak krieltjes en warm deze 2 minuten in de magnetron.

Halveer en ontpit de zwarte olijven. Roer in een slakom de tonijn los. Snijd de rode ui in halve ringen.

Was de sla en scheur de bladen in stukken.
Snijd de tomaten in partjes en haal het vruchtvlees eruit.
Meng de tonijn met de warme krieltjes, de sperziebonen, de olijven, ui tomaten en de sla.

Meng 2 eetlepels yogonaise met 1 eetlepel olijfolie en zout en peper en voeg dit op het laatste moment toe.

Serveer lauwwarm en eet er warm (glutenvrij) stokbrood bij.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.