Ingrediënten voor Salade caprese
Voor de sla:
1 kilo rijpe tomaten, verschillende soorten door elkaar
2-3 bollen buffelmozzarella
Voor de dressing:
rasp van een halve citroen
een flinke hand verse basilicum
zout en peper
sap van een halve citroen
100 ml. olijfolie
Wat vind je ervan?:
Aantal personen:
Aantal stuks:
Keuken:
Bereidingstijd:
Bereidingsmethode:
Moeilijkheidsgraad:
Bron:
Libelle
Geplaatst op:
29 jul 2013
Laatste wijziging:
18 aug 2017
Hoe maak je Salade caprese
Maak eerst de dressing:
maal de basilicum met een snuf zout en de citroensap en -rasp helemaal glad in een vijzel. Roer de olie er voorzichtig door tot een mooie groene olie ontstaat.
Snijd de tomaten in plakken en verdeel ze over een grote schaal. Scheur de mozzarella voorzichtig in brokken en verdeel die erover. Overgiet met de basilicumolie en bestrooi de salade met nog wat blaadjes basilicum. Serveer met knapperig glutenvrij brood.
Misschien vind je dit ook lekker:
Je tip of commentaar