Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Rode koolsalade met rijst en sinaasappel

Ingrediënten voor Rode koolsalade met rijst en sinaasappel

200 gram gekookte rijst
3 grote sinaasappels
1/4 knolselderij
halve rode kool
6 grote dadels, ontpit en in stukjes
4-5 eetlepels olijfolie
blaadjes van 3 takjes tijm
zout en versgemalen zwarte peper

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Libelle

Hoe maak je Rode koolsalade met rijst en sinaasappel

Snijd het vel en het wit van de sinaasappels en snijd tussen de velletjes door de partjes eruit.
Gebruik het opgevangen sap voor de dressing, klop de olijfolie erdoor met de tijm en de peper en zout. Roer goed door elkaar en zet even apart.

Snijd de rode kool zo dun mogelijk in reepjes, met een schaaf of met de keukenmachine. Doe hetzelfde met de knolselderij en rasp het tot sliertjes.

Meng in een grote kom de kool, knolselderij, de rijst, de dadels en de dressing door elkaar. Doe pas op het laatst de sinaasappel erbij.

Je tip of commentaar