Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Pommes duchesse

Ingrediënten voor Pommes duchesse

500 gram kruimige aardappelen, geschild
50 gram boter
1 ei
geraspte nootmuskaat

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Jumbo

Hoe maak je Pommes duchesse

Kook de aardappelen gaar met een theelepel zout en giet ze af. Druk de gare aardappelen door een zeef of stamp ze heel fijn met een stamper.

Smelt de boter in een steelpan en roer deze samen met het ei en de nootmuskaat door de aardappelpuree. Breng de puree op smaak met peper en zout.

Vul een spuitzak met puree. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit hierop roosjes van 5 cm. breed en 3 cm. hoog.

Bak de duchesse aardappelen in ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden mooi goudbruin.

Variatie: roer 50 gram geraspte kaas door de warme puree.

Je tip of commentaar