Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Pavlova van Elsbeth

Ingrediënten voor Pavlova van Elsbeth

4 eiwitten
125 gram witte basterdsuiker
1 eetlepel maizena
500 gram mascarpone
0,5 pot lemon curd
500 gram schoongemaakt fruit, zoals kiwi, aarbei, bramen, bessen, ananas etc.

Waardering: 
Gemiddeld: : 3.4 (1 stem)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Flow

Laatste wijziging: 
18 aug 2017

Hoe maak je Pavlova van Elsbeth

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eiwitten stijf met de basterdsuiker in een vetvrije kom.
Schep op het laatst de maizena erdoor.
Schep het mengsel op een vel bakpapier op een bakplaat in een ronde vorm met een iets opstaande rand. Schuif de bakplaat in de oven en draai de temperatuur terug tot 140 graden. Bak de bodem 75 minuten tot de buitenkant bros krokant is, maar de binnenkant nog zacht.
Zet de oven uit en laat de bodem rustig afkoelen in de oven.
Haal de pavlova uit de oven, trek voorzichtig het bakpapier van de bodem en leg hem op een schaal.
Klop de mascarpone met de lemoncurd en verdeel die over de schuimbodem. Garneer met fruit en serveer direct.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.