Ingrediënten voor Paella met kip en gamba's
2 kippenbouillonblokjes
1 schaal tastytom-trostomaten
1 buisje saffraan
2 uien
2 tenen knoflook
een halve chorizoworst (ongeveer 250 gram)
2 eetlepels arachideolie
een halve eetlepel zoete gerookte paprikapoeder
300 grap paellarijst
400 gram kipdijfiletreepjes
1 zak puntpaprikamix
225 gram reuzengarnalen rauw en ongepeld
300 gram tuinerwten
Allerhande
Hoe maak je Paella met kip en gamba's
Doe de bouillonblokjes met 1 liter water in een pan en breng aan de kook. Halveer ondertussen de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Rasp de tomaat met een grove rasp tot je alleen het vel nog over hebt, het vel wordt niet gebruikt.
Doe de saffraan in een kommetje en voeg twee eetlepels bouillon toe. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn en snijd de chorizo in plakjes. Verhit de olie in de paellapan of hapjespan en bak de ui, knoflook chorizo en paprikapoeder 2 minuten. Voeg ook de rijst toe en bak 2 minuten tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomaat en kip toe en bak 3 minuten. Schenk alle bouillon en saffraan bij de rijst. Breng aan de kook, roer door en zet het vuur laag. Controleer na 16 minuten of de rijst bijna gaar is. Snijd ondertussen de steelaanzet van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in ringen.
Schep de garnalen en erwten door de rijst en laat de garnalen 4 minuten gaar worden. Leg de paprikaringen erop en serveer. Je kan ook de paprika nog even meekoken.
Ook lekker met citroenpartjes.
Je tip of commentaar