Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Nougat met noten en cranberry's

Ingrediënten voor Nougat met noten en cranberry's

150 amandelen
150 hazelnoten
100 gram pistachenoten
375 gram kristalsuiker
375 gram vloeibare honing
halve theelepel zout
125 ml. kraanwater
1 ei
50 gram gedroogde cranberry's

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Allerhande

Hoe maak je Nougat met noten en cranberry's

Verwarm de oven voor op 100 graden celcius. Verdeel de noten over een met bakpapier beklede bakplaat en zet tijdens het bereiden van de nougat in de oven. Door de noten te verwarmen mengen ze straks makkelijker met de nougat.

Doe de suiker, honing, het zout en 125 ml. water in een pan en breng aan de kook. Laat op laag tot middelhoog vuur koken tot de siroop een temperatuur van 160 graden heeft bereikt. Dit meet je met een suikerthermometer.

Splits het ei (dooier wordt niet gebruikt) en doe het eiwit in een vetvrije kom. Begin met het kloppen van het eiwit op het moment dat de suikersiroop 150 graden is.

Schenk de hele siroop in een dun straaltje bij het eiwit laat de mixer voortdurend kloppen. Laat nog 5 minuten kloppen. Het mengsel zal dik worden en in volume toenemen.

Haal de noten uit de oven en schep met de cranberry's met een houten lepel door het mengsel. Schep het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik en dek af met een stuk bakpapier.

Laat de nougat minimaal 24 uur drogen. Als de luchtvochtigheid hoog is duurt het langer. Snijd de nougat in blokjes en bewaar in een afsluitbare trommel tussen laagjes bakpapier.

Je tip of commentaar