Ingrediënten voor Mosselsoep
800 gram mosselen
250 ml.droge witte wijn
200 ml. groentebouillon
2 laurierblaadjes
1 kleine venkelknol in reepjes
1 rode paprika in stukjes
3 eetlepels tomatenpuree
versgemalen peper en zout
250 ml.halfvolle slagroom
2-3 eetlepels pastis of Pernod
paar takjes tijm
glutenvrij stokbrood, schuingesneden, geroosterd
Margriet
Hoe maak je Mosselsoep
Breng in een mosselpan of soeppan 400 ml.water aan de kook met de wijn, bouillon, laurierblaadjes en mosselen. Laat 4-6 minuten koken met het deksel op de pan of tot alle mosselen open zijn . Schud ze geregeld om. Gooi mosselen die nog dicht zijn weg. Schep de mosselen met de schuimspaan uit de pan. Doe de venkel en de paprika in de pan, roer de tomatenpuree erdoor en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel en wrijf door een zeef boven een schone pan. Roer de slagroom door de soep, breng tegen de kook aan en roer er pastis en peper en zout naar smaak door. Voeg de mosselen weer toe, warm nog 2-3 minuten goed door en schep de soep in kommen. Garneer met tijmblaadjes en geef het brood erbij.
Je tip of commentaar