Menu

Mini citrus trio, glutenvrij nagerecht voor Kerst

Ingredi├źnten voor Mini citrus trio, glutenvrij nagerecht voor Kerst

8 blaadjes gelatine
200 milliliter melk
75 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
rasp van 1,5 citroen
rasp van 2 limoenen
rasp van 1 sinaasappel
250 milliliter slagroom
100 gram eiwit
150 gram fijne tafelsuiker
100 gram poedersuiker, gezeefd
gele, groene en oranje voedingskleurstof

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 3.4 (1 stem)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Soort: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
18 aug 2017

Hoe maak je Mini citrus trio, glutenvrij nagerecht voor Kerst

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water. Verwarm de melk in een pan met de suiker en de vanillesuiker. Neem de pan van het vuur en los al roerend de goed uitgeknepen gelatineblaadjes op in de melk. Verdeel het mengsel over 3 bakjes. Doe door 1 bakje 3/4 van de citroenrasp, door 1 bakje 3/4 van de sinaasappelrasp en door 1 bakje 3/4 van de limoenrasp. Laat alles afkoelen tot het lobbig wordt. Klop de slagroom stijf, verdeel deze over de 3 bakjes en spatel door het melkmengsel. Spoel 3 bakken van 20x15 cm. om met koud water en doe in elke bak een smaak pudding. Laat koud worden en in 3-4 uur helemaal opstijven in de koelkast. Stort de pudding en druk er met een koekvormpje 8 rondjes uit.
Verwarm de oven voor op 120 graden. Klop de eiwitten met de mixer op hoge stand lobbig. Voeg al kloppend beetje bij beetje de tafelsuiker toe. Zet de mixer op een lagere stand en klop tot een gladde massa. Spatel de poedersuiker door de massa en verdeel over 3 bakjes. Houd van alles raspsoorten wat apart. Schep door 1 bakje de rest van de citroenrasp met 1 druppel gele kleurstof, door bakje 2 de limoenrasp met de groene kleurstof en in de laatste de sinaasappelrasp met de oranje kleurstof.
Schep steeds 1 theelepel mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en maak er per smaak 8 redelijk platte rondjes van (circa 4 cm. doorsnee. en 4 bloemvormpjes. Verdeel de rest van de rasp over de bloemetjes. Bak in ongeveer 20 minuten gaar.
Maak torentjes van telkens 3 koekjes en 2 rondjes pudding van elke smaak om en om .
Dit is voor 4 personen, ieder 3 puddinkjes per persoon.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.