Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Maissoep (corn chowder)

Ingrediënten voor Maissoep (corn chowder)

4 maiskolven
1 ui
2 selderijstengels met blad
150 gram aardappelen
4 dikke plakken bacon in stukjes
6 takjes tijm
versgemalen peper
zout
halve rode peper, fijngehakt
350 milliliter slagroom

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Seasons

Hoe maak je Maissoep (corn chowder)

Snijd de korrels van de maiskolven af en houd ze apart. Breek de kolven doormidden en doe ze in een pan met 700 milliliter water. Kook de kolven ongeveer 30 minuten in het water om een maisbouillon te maken.

Snipper de ui en snijd de bleekselderij in plakjes. Houd het blad van de selderij apart om te garneren.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de bacon in lange dunne reepjes. Bak de baconreepjes op halfhoog vuur in een koekenpan kanpperig en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Doe 1 eetlepel baconvet in een soeppan en bak hierin de ui en de selderij zachtjes gedurende 5 minuten. Voeg het maiswater en de tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het mengsel nog 15 minuten zachtjes koken.

Voeg de aardappel, de maiskorrels en de rode peper toe en laat nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is. Voeg de room toe en laat nog even zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de bacon en het selderijgroen

Je tip of commentaar