Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Linzenbitterballetjes met yoghurt-komkommerdip

Ingrediënten voor Linzenbitterballetjes met yoghurt-komkommerdip

100 gram rode linzen, gewassen
2 sjalotjes gensnipperd
2 eetlepels currypasta (pot, Patak)
1/2 appel, geschild, in miniblokjes
2 eetlepels fijngesneden verse koriander
zout
150 gram amandelmeel of gemalen amandelen
1 ei losgeklopt
plantaardige olie om te frituren
Voor de dip:
200 ml.dikke yoghurt
6 blaadjes munt
1 eetlepel geknipte bieslook

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Bron: 

Margriet

Hoe maak je Linzenbitterballetjes met yoghurt-komkommerdip

Kook de linzen in water met zout in 15 minuten gaar. Verhit intussen 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalotjes met de currypasta en de appel 1 a 2 minuten. Doe het mengsel over in een kom. Giet de linzen af, pureer ze samen met de koriander grof en roer ze bij het sjalotmengsel. Maak op smaak zout. Draai van het mengsel balletjes ter grootte van een walnoot. Mocht het mengsel iets te slap zijn voeg dan wat amandelmeel toe. Doe de rest van het amandelmeel in een kom en wentel de balletjes erdoor. Wentel ze daarna in het losgeklopte ei en daarna nog een keer door het amandelmeel. Laat ze minstens 30 minuten opstijven in de vriezer. Verhit een laag olie in een wok of frituurpan en bak de balletjes hierin in 3 a 4 minuten goudbruin en knapperig. Roer voor de dip de yoghurt om met de kruiden en breng op smaak met peper.

Je tip of commentaar