Ingrediënten voor Kruidige rijst met garnalen
400 gram basmatirijst
800 ml.groentenbouillon
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 eetlepel citroensap
zout
4 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 ui, fijngehakt
1 stukje gemberwortel, fijngehakt
400 ml.kokosmelk
500 gram gepelde grote garnalen
boter of margarine
1 envelopje saffraanzaadjes
Margriet
Hoe maak je Kruidige rijst met garnalen
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar in de bouillon. Verwarm de oven voor op 190 graden. Roer van de specerijen, het citroensap en eventueel wat water een pasta en maak op smaak met zout. Verhit de olie en fruit hierin de knoflook met de ui en de gember. Schenk de kokosmelk erbij, roer de kruidenpasta erdoor en breng aan de kook. Laat 4 minuten zachtjes koken, schep de garnalen erdoor en neem de pan van het vuur. Vet een ruime ovenschaal in, schep de helft van de rijst erin, strijk glad en schep de garnalen met de helft van de saus erop. Dek af met de rest van de rijst en lepel de rest van de saus erover. Leg vlokjes boter bovenop de rijst en bak de garnalenrijst 10 minuten in de oven. Lekker met komkommer.
Je tip of commentaar