Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Knolselderijsoep

Ingrediënten voor Knolselderijsoep

4 eetlepels olijfolie extra vierge
2 fijngehakte uien
4 eetlepels fijngehakte bladselderij
halve knolselderij in kleine blokjes
5 gekneusde jeneverbessen
3 laurierblaadjes
500 ml.kippenbouillon (glutenvrij)
150 ml.slagroom

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Jumbo magazine

Hoe maak je Knolselderijsoep

Verhit 3 eetlepels olie in een soeppan en fruit de ui en bladselderij 5 minuten in de pan, zonder te laten kleuren.
Voeg de knolselderij, jeneverbessen en laurier toe en bak ca.2 min. mee.
Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de room toe en kook de soep nog 10 min.op zacht vuur.
Haal de laurier eruit en pureer de helft van de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een puree. Voeg de soep en de puree weer samen en breng op smaak met peper en zout.

Lekker met geroosterd glutenvrij stokbrood

Je tip of commentaar