Menu

Kerstcake

Ingredi├źnten voor Kerstcake

200 gram glutenvrij meel
200 gram boter
200 gram suiker
4 eieren (niet te koud)
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel wijnsteenbakpoeder (natuurwinkel)
snufje zout
1 eetlepel citroenschilrasp

200 gram poedersuiker
2 eetlepels citroensap
geconfijte kersen
chocoladesnippers
geschaafde amandelen

Waardering: 
Nog geen rating
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
26 mrt 2020

Hoe maak je Kerstcake

Snijd de boter in kleine stukjes en doe dit samen met de suiker en vanillesuiker in een kom. Mix dit met de mixer tot het een luchtige romige massa is geworden. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en blijf mixen.
Zeef nu het meel en de bakpoeder en mix dit samen met het zout en de citroenschilletjes nog even op lage stand.
Doe het beslag in een ingevette tulbandvorm en bak de cake ongeveer een uur op 150 graden in het midden van de oven.

Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen en haal hem daarna voorzichtig uit de vorm, leg op een mooi bord.

Rooster de amandelsnippers even in een droge koekenpan.
Maak van de poedersuiker en de citroensap een glazuur.
Doe de glazuur op de bovenkant van de cake en versier de cake gelijk met de kersjes, chocoladesnippers en het amandelschaafsel.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.