Ingrediënten voor Italiaanse rundvleesschotel
(voor 4-6 personen)
1 kilo doorregen rundvlees in stukken
2 eetlepels glutenvrije bloem
2 eetlepels paprikapoeder
zout
6 uien
6 tenen knoflook
3 peperoncino (gedroogde pepertjes)
1 ons vet spek
0,5 liter gepureerde tomaat
1 takjes tijm
3 laurierblaadjes
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde basilicum
4 stengels bleekselderij in stukken
10 sjalotjes
2 rode paprika's in stukken
3 zongedroogde tomaten
handvol zwarte olijven
Volkskrant magazine
Hoe maak je Italiaanse rundvleesschotel
Bestrooi het vlees met de bloem, paprikapoeder en zout. Uien, knoflook en peper snipperen en door het vlees mengen. De bodem van een braadpan bedekken met vet spek. Het vlees erop leggen, tomatensaus, tijm, oregano, basilicum en laurier erbij doen. Een uur verhitten in de oven op 160 graden. De oven omlaag draaien naar 120 graden en 5 a 6 uur zachtjes stoven (dit kan ook een dag tevoren).
De sjalotten heel erbij doen met de bleekselderij. Nu het vlees nog twee uur laten sudderen, het laatste uur met toevoeging van de paprika, zongedroogde tomaten en de zwarte olijven.
Serveren met tagliatelle (glutenvrij uiteraard, tagliatelle op maisbasis smaakt prima)
Je tip of commentaar