Ingrediënten voor Indiase rijst (Biryani)
400 gram basmatirijst
1 fijngesneden ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel geraspte gemberwortel
2 eetlepels boter
7 deciliter glutenvrije kippenbouillon
2 theelepels kerriepoeder of garam masala
kwart theelepel gemalen kardemom
2 eieren
150 gram diepriesdoperwten
zout
peper
100 gram geroosterde amandelen
2-3 eetlepels verse koriander
1 eetlepel fijngesneden muntblaadjes
Libelle
Hoe maak je Indiase rijst (Biryani)
Was de rijst en laat goed uitlekken. Bak de ui, knoflook en gemberwortel in circa 5 minuten op zacht vuur in de boter. Voeg de rijst toe en bak het geheel circa 5 minuten tot de rijstkorrels glanzen.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de kerrie en de kardemom toe, dek de pan af en laat de rijst op zacht vuur in circa 20 minuten gaar koken. Kook intussen de eieren hard. Kook in ruim water met zout de doperwten in circa 7 minuten gaar.
Breng de rijst op smaak met zout en peper en roer de dopwerwten en amandelen erdoor. Garneer met partjes ei en munt en koriander
Je tip of commentaar