Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Grove guacamolesalade van gegrilde groenten

Ingrediënten voor Grove guacamolesalade van gegrilde groenten

2 gele paprika's
2 avocado's
2 trostomaten
5 eetlepels olijfolie
1 limoen
1 teen knoflook
15 gram koriander
Tabasco Chipotle peppersauce

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Allerhande

Hoe maak je Grove guacamolesalade van gegrilde groenten

Steek de barbecue aan.
Snijd de paprika's in kwarten en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steelaanzet zitten. Snijd de avocado's overlangs doormidden en verwijder de pit. Laat de schil eraan zitten. Besprenkel de paprika, tomaten en avocado's met 2 eetlepels olie. Gril de paprika en de tomaten 8 minuten. Gril de avocado 2 minuten, op de snijkant.
Verwijder, als de paprika en tomaten zijn afgekoeld, het geblakerde vel en de steelaanzet. Snijd de groenten in grove stukken. Schep, als ook de avocado is afgekoeld, het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in parten. Meng de paprika, tomaat en avocado voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel met zout. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook en de koriander grof. Meng het limoensap, 3 eetlepels, de knoflook en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besprenkel de salade met de dressing en garneer de koriander. Besprenkel naar smaak met de tabasco.

Je tip of commentaar