Menu

Glutenvrije sinaasappeltaart

Glutenvrije Sinaasappeltaart

Ingrediënten voor Glutenvrije sinaasappeltaart

2 hand sinaasappels,
200 gram koude boter,
200 gram glutenvrij meel,
50 gram cacaopoeder,
1 citroen,
200 gram witte basterdsuiker,
6 middelgrote eieren,
mespuntje zout,

steunvulling voor het bakken

Waardering: 
Gemiddeld: : 4 (1 stem)
Aantal personen: 
12
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Allerhande

Laatste wijziging: 
30 mrt 2020

Hoe maak je Glutenvrije sinaasappeltaart

Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn. Snijd 125 g boter in blokjes. Zeef het meel. Meng in de keukenmachine het meel, cacao en sinaasappelrasp met de boter, 100 g suiker en 1 ei tot een samenhangend deeg. Verpak het in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bekleed de ingevette taartvorm ermee. Leg bakpapier over het deeg en leg de steunvulling erop. Dit voorkomt dat de bodem gaat rijzen. Bak de taartbodem in 25 min. lichtbruin.
Pers de sinaasappel en de citroen uit. Snijd de geraspte sinaasappel in zes plakken, halveer die en verwijder schil en pitten.
Smelt in een pan de rest van de boter. Klop in de keukenmachine de rest van de eieren en het citrussap met de suiker en 1 mespunt zout schuimig. Schenk, terwijl de machine draait, de boter erbij.
Neem de taartvorm uit de oven, gooi steunvulling en bakpapier weg. Schenk het eimengsel in de taartbodem en verdeel de sinaasappelschijven erover. Bak de taart in 25-30 min. gaar.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.