Ingrediënten voor Glutenvrije hazelnoot-schuimtaart
90 g.kristalsuiker,
60 g.poedersuiker,
4 eiwitten,
zout,
100 g.gemalen hazelnoten,
4 dl.slagroom,
150 g.fijngehakte hazelnoten,
2 el.hazelnootlikeur
Libelle
Hoe maak je Glutenvrije hazelnoot-schuimtaart
Meng 60 g.kristalsuiker met de poedersuiker.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en voeg in gedeelten het suikermengsel toe. Spatel de gemalen noten erdoor. Spuit van dit mengsel met een spuitzak op een met bakpapier beklede bakplaat 2 cirkels van 24-26 cm.doorsnede. Bak de cirkels circa 1 uur in het midden van de over op 170 graden (zet de oven terug op 120 graden als de cirkels te donker worden) Laat ze daarna op het rooster afkoelen.
Klop voor de vulling de slagroom stijf met 30 g.kristalsuiker en roer de fijngehakte noten en likeur erdoor. Spuit dit mengsel met een spuitzak in een dikke laag op een eiwitcirkel. Dek af met de tweede eiwitcirkel.
Bestuif dun met poedersuiker.
Gelijk serveren.
Reacties
Ik heb een vraagje wat is hazelnootlikeur???
Je tip of commentaar