Menu

Glutenvrije hazelnoot-schuimtaart

Ingrediënten voor Glutenvrije hazelnoot-schuimtaart

90 g.kristalsuiker,
60 g.poedersuiker,
4 eiwitten,
zout,
100 g.gemalen hazelnoten,
4 dl.slagroom,
150 g.fijngehakte hazelnoten,
2 el.hazelnootlikeur

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.7 (3 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Libelle

Laatste wijziging: 
26 mrt 2020

Hoe maak je Glutenvrije hazelnoot-schuimtaart

Meng 60 g.kristalsuiker met de poedersuiker.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en voeg in gedeelten het suikermengsel toe. Spatel de gemalen noten erdoor. Spuit van dit mengsel met een spuitzak op een met bakpapier beklede bakplaat 2 cirkels van 24-26 cm.doorsnede. Bak de cirkels circa 1 uur in het midden van de over op 170 graden (zet de oven terug op 120 graden als de cirkels te donker worden) Laat ze daarna op het rooster afkoelen.
Klop voor de vulling de slagroom stijf met 30 g.kristalsuiker en roer de fijngehakte noten en likeur erdoor. Spuit dit mengsel met een spuitzak in een dikke laag op een eiwitcirkel. Dek af met de tweede eiwitcirkel.
Bestuif dun met poedersuiker.

Gelijk serveren.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Reacties

Door Renske op wo, 29/08/2018 - 08:25

Ik heb een vraagje wat is hazelnootlikeur???

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.