Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrij wit brood

Ingrediënten voor Glutenvrij wit brood

- 250 ml lauw water
- 15 gram suiker
- 15 gram maiskiemolie / olijfolie /zonnebloemolie
- 350 gram glutenvrij meel
- 6 gram droge gist

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 3.6 (3 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
lindadebeen

Hoe maak je Glutenvrij wit brood

Recept glutenvrij brood

Brood in de broodbakmachine

1. Alles met een handmixer op
bovenstaande volgorde door elkaar
mixen(ong. 10 min.)
2. Dan in de broodbakmachine
3. programma voor wit brood (basic)
werkt goed
4. op een rooster af laten koelen

In de oven:
1. 10 gram i.p.v. 6 gram droge gist
2. alles goed en lang mengen
3. 45 min. tot een uur laten rijzen
4. oven op 200 graden
5. in 30 tot 40 min afbakken
6. op een rooster af laten koelen

Tips:
- je kunt er zelf voedingsvezels van Le
Poole, sesamzaadjes, gebroken
lijnzaad of zonnebloempitten doorheen
doen.
- Het brood is best zoet. Als je hier
niet van houdt, is 5 gram suiker ook
voldoende.

Je tip of commentaar