Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrij kipgehakt brood

Ingrediënten voor Glutenvrij kipgehakt brood

5 hardgekookte eieren
1 rauw ei
3 venkelknollen
4 eetlepels olijfolie
2 uien (gesnipperd)
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 eetlepel kopkruiden met zout (let op: glutenvrij)
750 kipdijfilet
75 gram parmezaanse kaas (geraspt)

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Allerhande

Hoe maak je Glutenvrij kipgehakt brood

Pel de eieren

Snijd het groen, de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Bewaar het groen als garnering. Snijd 1 knol in de lengte in plakken en snijd de rest fijn.

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 minuten. Voeg de fijngesneden venkel, de Italiaanse kruiden en kopkruiden toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en laat afkoelen.

Maal ondertussen de kipfilet fijn in de keukenmachine. Meng de kip, kaas
het rauwe ei en het venkel-ui-mengsel in een ruime kom.

Verdeel de plakken venkel over de bodem van een cakevorm. Schep een kwart van het kopmengsel erop en druk aan. Leg de gekookte eieren erin en dek af met de rest van het gehaktmengsel. Druk voorzichtig aan.

Bak het gehaktbrood in het midden van de oven op 180 graden in 50 minuten gaar. Laat het brood 5 minuten rusten in de vorm. Schenk eerst het vet uit de vorm en keer om op een serveerschaal. Garneer met het venkelgroen. Snijd in plakken. Zowel koud als warm te eten.

Je tip of commentaar