Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Gestoofde kruidige kip met aubergine en dadels

Ingrediënten voor Gestoofde kruidige kip met aubergine en dadels

2 aubergines,
40 g.verse gember,
400 g.kipfilet,
1 citroen,
100 g.dadels,
5 el.olijfolie,
3 tenen knoflook,
2 tl.gemalen komijn,
2 tl.paprikapoeder,
1 tl.kaneelpoeder,
3 el.honing,
1 blokje kippenbouillon (glutenvrij),
peper en zout

Waardering: 
Nog geen rating
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Gestoofde kruidige kip met aubergine en dadels

Halveer de aubergines in de lengte, snijd ze in plakken en bestrooi met ze met zout. Schil en hak de gember fijn. Snijd de kipefilt in blokjes.
Pers de citroen. Halveer de dadels en verwijder de pitten.

Bak de kipfilet ca.3 minuten in de olie in een braadpan, strooi er zout over en neem ze uit de pan. Bak de aubergines ca.3 minuten op hoog vuur.

Zet het vuur laag en pers de knoflook erboven. Voeg de gember, komijn, paprikapoeder en kaneel toe en bak alles nog ca.1 minuut. Voeg de dadels, honing, citroensap en 100 ml. water toe en verkruimel het bouillonblokje erdoor. Laat alles ca.6 min.afgedekt op een matig vuur stoven.

Schep de kip erdoor, verwarm goed door en breng op smaak met peper en zout.

Normaal gesproken met couscous (helaas niet glutenvrij), maar met rijst is het ook heerlijk.

Reacties

Door Bezoeker op za, 08/06/2013 - 18:20
Heerlijk!!
Door Bezoeker op di, 20/08/2013 - 15:34
ongelofelijk lekker. Ik had geen kaneel in huis dus heb het zonder kaneel gemaakt. Smaakt heel fris met een zoete toets. een echte aanrader zelfs zonder kaneel
Door Bezoeker op ma, 16/12/2013 - 21:49
Superlekker, wij hebben zitten smullen. De jongens hebben niet eens een hap geproefd. Maar het komt zeker nog eens op tafel!

Je tip of commentaar