Ingrediënten voor Gebakken rijst met spiegelei en kokos
4 el. vloeibare margarine
150 gram baconreepjes
1 zak chinese roerbakgroenten
1 zak groene kool
400 gram witte rijst
3 eetlepels glutenvrije sojasaus
sambal
1 eetlepel gemalen kokos
4 eieren
Wat vind je ervan?:
Aantal personen:
Aantal stuks:
Soort:
Gang:
Bereidingstijd:
Bereidingsmethode:
Moeilijkheidsgraad:
Geplaatst op:
24 jul 2017
Laatste wijziging:
28 nov 2019
Hoe maak je Gebakken rijst met spiegelei en kokos
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
In een wok 2 eetlepels margarine verhitten, baconreepjes 3 minuten bakken. Roerbakmix toevoegen en 2 minuten bakken. Groene kool toevoegen en samen in 6 minuten gaar bakken.
Rijst toevoegen en 5 minuten al omscheppend meebakken.
Intussen in een droge koekenpan de kokos lichtbruin laten bakken.
Op een bord laten afkoelen.
In de resterende boter de spiegeleieren bakken.
Rijst op smaak brengen met sojasaus en sambal.
Rijst op borden scheppen, 1 spiegelei erover en bestrooien met de kokos.
Misschien vind je dit ook lekker:
Veelgestelde vragen:
Je tip of commentaar