Menu

Franse runderstoofpot met olijven

Ingrediënten voor Franse runderstoofpot met olijven

700 gram runder riblappen
20 zilveruien vers
ongeveer 20 zwarte olijven zonder pit
boter
300 ml.rode wijn
2 runderbouillonblokjes (let op, moeten glutenvrij zijn)
halve theelepel koekkruiden
laurier
peper
zout
2 eetlepels glutenvrije bloem
250 g.champignons

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.2 (1 stem)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
26 mrt 2020

Hoe maak je Franse runderstoofpot met olijven

Snijd de riblappen in grove stukken, bak ze in een braadpan in de boter. Ontdoe de zilveruien van hun vel, laat ze heel. Voeg ze toe aan het vlees en laat dit even meebakken.
Doe de bloem bij het vleesmengsel en roer dit goed door. Voeg onder voortdurend doorroeren de wijn en 300 ml.water toe. Breng dit al roerend aan de kook.
Voeg nu een laurierblad, de koekkruiden en de bouillonblokjes toe.
Laat dit minimaal 2 uur op heel laag vuur stoven en roer nu en dan.
Voeg nu de schoongemaakte en gehalveerde champinons en de olijven toe. Laat dit nog een half uurtje zacht stoven zonder deksel.
Eventueel nog zout en peper naar smaak toevoegen.

Lekker met aardappelen of rijst. Het is voor ongeveer 4 personen.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.