Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Florentines van sinsaasapel

Ingrediënten voor Florentines van sinsaasapel

Voor de gekonfijte sinaasappel:
3 sinaasappels
125 gram suiker
125 ml.water

Voor de koekjes:
125 ml.slagroom
200 gram lichte basterdsuiker
50 gram boter + iets extra
200 gram amandelschaafsel, kort geroosterd in een droge koekenpan
50 gram glutenvrije bloem
200 gram pure chocolade in stukjes

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Libelle

Hoe maak je Florentines van sinsaasapel

Schil van de sinaasappels met een dunschiller alleen het oranje gedeelte. Hak 1 eetlepel in fijne reepjes en blancheer de rest van de schillen 2 minuten in een pannetje kokend water, zeef ze en laat uitlekken. Breng ze opnieuw aan de kook met de 125 ml.water en de suiker. Kook ze 5 minuten, giet ze af en bewaar de siroop, want dat is lekker door de yoghurt ofzo. Laat de gekonfijte schilletjes iets afkoelen op een vel bakpapier en hak ze dan in reepjes.

Maak de koekjes: Verwarm de slagroom, basterdsuiker en de 50 gram boter in een zware steelpan. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg dan meteen de ongekonfijte reepjes schil en 2 eetlepels van gekonfijte schil toe en de amandelen en de bloem. Breng onder voortdurend roeren aan de kook. Haal dan van het vuur. Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer in met boter. Lepel steeds 1 afgestreken eetlepel op het bakpapier. Herhaal tot de bakplaat gevuld is. Laat het mengsel iets uitlopen en houd ongeveer 5 cm. tussen de koekjes. Bak ze in ongeveer 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden goudbruin. Laat ze twee minuten afkoelen en steek ze dan krachtig uit met een rond koekvormpje. Herhaal dit tot het beslag op is. Laat de koekjes goed afkoelen.

Leg een groot vel bakpapier op het aanrecht. Smelt de chocolade au bain marie (in een kom boven een pan met zacht kokend water). Doop de koekjes half in de gesmolten chocolade en leg op het bakpapier. Laat ze helemaal drogen . Bewaar ze tussen twee velletjes bakpapier in een luchtdichte trommel.

Je tip of commentaar