Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Erwtensoep (snert)

Ingrediënten voor Erwtensoep (snert)

1 pak spliterwten
1 grote prei, in ringen
1 halve knolselderij, in blokjes
1 winterwortel, in stukjes
2 aardappelen, geschild, in stukjes
500 gram hamlappen
1 rookworst
evt.spek
3 a 4 glutenvrije runderbouillonblokjes
peper

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 4.2 (1 stem)
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Erwtensoep (snert)

Was de spliterwten, breng aan de kook met anderhalf liter water. Schep het schuim er af voeg de hamlappen, de prei, de aardappel, knolselderij en wortel toe. Doe er naar smaak bouillonblokjes bij en peper.
Breng opnieuw aan de kook en laat anderhalf a twee uur heel zachtjes koken, voeg zo nodig nog water toe. Eventueel kan je er nog spek bij doen.

Doe het laatste kwartier de rookworst erbij en snijd de hamlap en de rookworst in stukjes.

Snert is een dag later nog lekkerder.

Je tip of commentaar