Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Courgettefrittata

Ingrediënten voor Courgettefrittata

2 courgettes
3 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook, geperst
basilicum blaadjes
8 eieren
50 parmezaanse kaas, geraspt

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Allerhande

Hoe maak je Courgettefrittata

Snijd de courgettes overlangs in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de groente in blokjes van 1 cm.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Voeg de knoflook toe en direct daarna de courgette. Bak op hoog vuur 2 minuten. Voeg peper en zout toe en schep regelmatig om.

Snijd de basilicum in reepjes. Klop de eieren los met 2 eetlepels water. Meng de kaas en het basilicum erdoor en schenk dit mengsel over de courgetteblokjes in de pan. Bak de frittata op middelhoog vuur 6 minuten of tot de onderkant goudbruin is.

Leg een groot bord op de pan en draai de frittata om. Doe de rest van de olie in de pan en laat de frittata omgekeerd in de pan glijden. Bak nu nog 5 minuten.

Kan koud en warm gegeten worden.

Je tip of commentaar