Ingrediënten voor Chowder met zalm
2 eetlepels roomboter
2 uien (in stukjes)
1 prei (in ringen)
1 winterwortel (in dunne plakjes)
handje verse tijm (blaadjes van de takjes halen)
2 laurierblaadjes
4 aardappelen (geschild en in dobbelsteentjes)
1,5 liter vis- of kippenbouillon (glutenvrij)
2,5 dl.room
500 gram zalmfilet zonder vel, in blokjes
een bosje verse platte peterselie
een bosje bieslook
Libelle
Hoe maak je Chowder met zalm
Smelt de boter in de zware grote pan. Bak de ui, prei, wortel, tijm en de laurier even aan, ze mogen niet bruinen. Voeg de aardappels toe, even meebakken. Giet de bouillon erbij. De aardappel moet nu onder staan, anders nog wat vocht toevoegen. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken.
Roer in de pan en prak sommige stukjes, niet alles, het moet gebonden zijn, maar ook met stukjes om in te bijten. Breng op smaak met zout en peper.
Doe nu de vis en de room erbij, warm de vis en room even 5 minuten mee, laat de soep niet koken, dan valt de vis uit elkaar. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten staan.
Schep eerst de vis en de aardappel in een kom en lepel daarna de soep erover. Bestrooi met bieslook en peterselie.
Lekker met knapperig glutenvrij brood.
Je tip of commentaar