Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Broccoligratin

Ingrediënten voor Broccoligratin

500 gram vastkokende aardappelen met schil
400 gram broccoliroosjes
versgemalen peper en zout
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels olijfolie
2 uien, fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
boter of margarine
3 eieren
200 ml.halfvolle slagroom
200 ml.halfvolle melk
nootmuskaat
200 gram geraspte pittig belegen kaas
1 rood pepertje, zaadjes verwijderd, in ringetjes
100 gram demi creme fraiche

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Margriet

Hoe maak je Broccoligratin

Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat in een open pan uitdampen. Blancheer de broccoli in ruim water met zou en het citroensap 3 a 4 minuten. Spoel af onder koud water en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook 2 a 3 minuten. Snijd de aardappelen in plakken. Vet de ovenschaal in. Klop de eieren met de slagroom, de melk en zout, peper en nootmuskaat naar smaak 3 minuten. Leg de aardappelplakjes in de schaal verdeel de broccoli er in lengte over, bestrooi met wat zout en schenk de room erover. Bestrooi met de kaas en de rode peper en verdeel de creme fraiche erover. Bak de gratin 20 a 25 minuten in de oven. Lekker met gegrilde zalm.

Reacties

Door Carin op ma, 06/11/2017 - 17:53
Leuk te horen! Laat even weten of het gelukt is.

Je tip of commentaar