Menu

Tonijn-aardappelkoekjes

Ingrediënten voor Tonijn-aardappelkoekjes

500 gram kruimige aardappelen
2 eetlepels semi-zongedroogde tomaten
2 blikjes tonijnstukken in water
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels fijngesneden peterselie
3 eieren
2 eetlepels olijfolie + 375 ml. om te bakken
50 gram glutenvrij paneermeel (eventueel zelf maken, glutenvrij brood of crackers verkruimelen met de keukenmachine)

Wat vind je ervan?: 
Nog geen rating
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Allerhande

Laatste wijziging: 
26 mrt 2020

Hoe maak je Tonijn-aardappelkoekjes

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Stamp fijn met een pureestamper. Laat dit iets afkoelen. Meng met de tomaat, tonijn, kappertjes, peterselie, 2 eieren, 2 eetlepels olie en peper en zout naar smaak. Vorm met vochtige handen 8 koekjes van 6 cm.doorsnee en 1,5 cm.dik.

Klop het laatste ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Haal de koekjes achtereenvolgens door het ei en de paneermeel.

Verhit 1 cm. olie in een koekenpan en bak de koekjes in ca. 6 minuten goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

Kan zowel warm als koud gegeten worden.

Misschien vind je dit ook lekker: 
Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.