Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije Provençaalse groente / aardappelschotel

Ingrediënten voor Glutenvrije Provençaalse groente / aardappelschotel

3 uien
2 eetlepels tijm (fijngehakt)
400 gram vastkokende aardappelen, geschild
1 aubergine
1 courgette
5 trostomaten
3 teentjes knoflook, geperst
4 eetlepels olijfolie

Waardering: 
Gemiddeld: : 5 (1 stem)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Jumbo magazine

Laatste wijziging: 
18 aug 2017

Hoe maak je Glutenvrije Provençaalse groente / aardappelschotel

Snijd de uien in ringen en smoor een kwartier in twee eetlepels olie in een koekenpan. Voeg op het laatst een lepel tijm toe en breng op smaak met peper en zout.
Snijd intussen, de aardappel, tomaat, courgette en aubergine in dunnen plakjes van ongeveer 3 mm.

Verdeel de ui gelijkmatig over de bodem van een ingevette ovenschaal.
Leg de groenteplakjes om en om dakpansgewijs op de uien. Besprenkel met de overgebleven olijfolie en strooi de rest van de tijm, de knoflook en peper en zout erover.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de groenten in een voorverwarmde oven op 200 graden drie kwartier.
Verwijder na drie kwartier de folie en bak nog een kwartier.

Lekker met een gebakken visje.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.