Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Appel-speculaastaart

Ingrediënten voor Appel-speculaastaart

200 gram glutenvrije meel
1 theelepel wijnsteenbakpoeder (natuurwinkel)
150 gram bruine basterdsuiker
1 eetlepel glutenvrije speculaaskruiden
snufje zout
150 gram koude boter
4 stevige appels
300 gram amandelspijs
1 zakje amandelschaafsel
6 eetlepels abrikozenjam

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 6 (2 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Allerhande

Hoe maak je Appel-speculaastaart

Doe het meel, de bruine suiker, de bakpoeder, speculaaskruiden, zout en de boter door elkaar en kneed dit tot een samenhangend deeg. Laat dit deeg een half uur opstijven in de koelkast.
Schil intussen de appels en snijd ze in 8 partjes, kerf de bolle kant van de appels in met een mesje.
Vet een springvorm van 24 cm.doorsnee in met boter en druk het deeg in de vorm. Snijd de amandelspijs in kleine stukjes en leg dit op de deegbodem. Leg nu de appelpartjes er bovenop met de bolle kant naar boven.
Bak de taart in de oven op 180 graden in 60 minuten gaar.
Haal de taart uit de oven en bestrijk de nog warme taart met de abrikozenjam.
Rooster het amandelschaafsel even in een droge koekenpan en strooi dit over de jam.
Lekker met slagroom.

Je tip of commentaar