Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Ananascompote met meringue

Ingrediënten voor Ananascompote met meringue

1 geschilde ananas,
1 vanillestokje,
20-40 g. fijne tafelsuiker
3 eiwitten
3 el.poedersuiker

Waardering: 
Nog geen rating
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Libelle

Hoe maak je Ananascompote met meringue

Snijd de ananas in kleine stukjes en verwarm dit in een pan met de merg uit 1 vanillestokje en 20-40 g.fijne tafelsuiker op zacht vuur tot het een compote wordt. Schep dit mengsel in 4-6 ovenschaaltjes.
Klop 3 eiwitten stijf en klop in gedeelten 3 el.poedersuiker erdoor. Schep dit op de ananas en zet de schaaltjes 6-8 minuten in een voorverwarmde over op 225 graden.

Let op: het eiwitschuim wordt niet helemaal gaar, dit gerecht is niet geschikt voor hele jonge kinderen, zwangere vrouwen en zieke oude mensen.

Je tip of commentaar