Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Ananascompote met meringue

Ingrediënten voor Ananascompote met meringue

1 geschilde ananas,
1 vanillestokje,
20-40 g. fijne tafelsuiker
3 eiwitten
3 el.poedersuiker

Waardering: 
Nog geen rating
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Libelle

Laatste wijziging: 
18 aug 2017

Hoe maak je Ananascompote met meringue

Snijd de ananas in kleine stukjes en verwarm dit in een pan met de merg uit 1 vanillestokje en 20-40 g.fijne tafelsuiker op zacht vuur tot het een compote wordt. Schep dit mengsel in 4-6 ovenschaaltjes.
Klop 3 eiwitten stijf en klop in gedeelten 3 el.poedersuiker erdoor. Schep dit op de ananas en zet de schaaltjes 6-8 minuten in een voorverwarmde over op 225 graden.

Let op: het eiwitschuim wordt niet helemaal gaar, dit gerecht is niet geschikt voor hele jonge kinderen, zwangere vrouwen en zieke oude mensen.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.