Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Amandelpruimentaartje

Ingrediënten voor Amandelpruimentaartje

400 gram Pruimen
100 gram blanke amandelen
100 gram poedersuiker
120 gram boter of margarine
2 middelgrote eieren

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Lekker glutenvrij

Hoe maak je Amandelpruimentaartje

Was de pruimen, snijd ze doormidden en haal de pit eruit.

Maal de amandelen.

Laat 100 gram boter smelten. Meng de gemalen amandelen en de suiker erdoor tot een homogene massa is verkregen. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.

Beboter vier kleine taartvormpjes. Verdeel de halve pruimen erover met de open kant naar boven. Verdeel de amandelcreme erover.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de taartjes twintig minuten in het midden van de oven bakken tot ze egaal goudkleurig zijn.

Serveer ze lauw als nagerecht en geef er bv. ijs en slagroom bij.

Je tip of commentaar