Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Worteltjes-hazelnoottaart met sinaasappel

Ingrediënten voor Worteltjes-hazelnoottaart met sinaasappel

2 handsinaasappelen
1 theelepel kaneel
220 gram glutenvrij meel
1 theelepel bakpoeder
95 gram hazelnoten ongebrand
250 gram lichtbruine basterdsuiker
300 gram geraspte winterwortel
140 ml. zonnebloemolie
2 eieren
snufje zout
50 gram poedersuiker
200 gram roomkaas (bv. monchou)

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Worteltjes-hazelnoottaart met sinaasappel

Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine. Doe het hazelnoot-mengsel met de basterdsuiker, zout, eieren, zonnebloemolie, de rasp van de schil van 1 sinaasappel en de sap van 1 sinaasappel in een kom. Klop met de mixer tot een luchtig mengsel.

Meng voorzichtig (zodat het mengsel luchtig blijft) het meel erdoor met de bakpoeder.

Voeg als laatste de wortel toe en meng goed door elkaar. Neem een bakvorm van 24 cm. doorsnee en doe het beslag erin. Bak in de voorverwarmde oven op 150 graden, ongeveer een uur. Check met een satéprikker of de taart gaar is. Als de prikker droog is, is de taart klaar.

Laat afkoelen.

Meng intussen de roomkaas met de rasp van de andere sinaasappelschil en de poedersuiker tot een luchtig mengsel.
Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas en decoreer met sinaasappel en hazelnoten.

Bewaar de taart in een koele ruimte, maar breng voor het serveren op kamertemperatuur.

Je tip of commentaar