Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Rabarber met kruimeldeegdakje

Ingrediënten voor Rabarber met kruimeldeegdakje

500 gram rabarber
100 gram suiker

voor het kruimeldeeg

1 zakje vanillesuiker
halve theelepel bakpoeder
100 gram glutenvrij wit meel
75 gram suiker
50 gram boter

voor de saus
250 ml. slagroom
5 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram mascarpone

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 6 (2 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Rabarber met kruimeldeegdakje

Maak van tevoren de rabarber klaar.
Snijd de rabarber in stukjes van 1 cm., spoel ze af en doe ik een pannetje met een bodempje water en de suiker. Roer goed door elkaar.
Breng aan de kook, zet daarna zacht.
Roer regelmatig en als het te vochtig wordt giet dan een beetje vocht af.
De rabarber is klaar als je het goed los kan roeren en er geen dikke stukken meer in zitten. Giet in een ovenschaal en laat afkoelen.

Voor het kruimeldeeg.
Meng de suiker, het meel, en de bakpoeder goed door elkaar.
Smelt de boter en voeg deze toe aan het mengsel.
Roer door elkaar met een vork tot er klontjes ontstaan.

Giet het deeg heel voorzichtig op de rabarber, de kruimels moeten er op blijven liggen.

Bak in de oven op 200 graden, ongeveer 30 minuten, het deeg wordt mooi bruin en knapperig. Kan warm en koud worden geserveerd.

Saus:
Klop de slagroom stijf met de suiker
Klop de mascarpone goed los en meng deze door de slagroom. Schep een toef op de rabarber-kruimeltaart.

Je tip of commentaar