Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Speculaas-kwarktaart met mandarijntjes

Tot van een glutenvrije speculaas-kwarktaart met mandarijntjes

Ingrediënten voor Speculaas-kwarktaart met mandarijntjes

500 gram vanillekwark
250 ml.slagroom
10 blaadjes gelatine
2 blikjes mandarijntjes
25 gram gesmolten boter
200 gram glutenvrije speculaas of pepernoten

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 5.4 (3 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn

Hoe maak je Speculaas-kwarktaart met mandarijntjes

Maal de koekjes of pepernoten fijn in de keukenmachine, of leg ze tussen twee theedoeken en sla ze fijn met een deegroller.
Laat de boter langzaam smelten in een pannetje op zacht vuur.
Roer de koekkruimels door de boter en druk dit plat met de bolle kant van een lepel op de bodem van een springvorm van 24 cm.doorsnee.
Bewaar de bodem in de koelkast.

Vang het sap van de mandarijntjes op in een pannetje, laat dit goed heet worden. Haal de pan van het vuur en roer de gelatine erdoor.
Even laten rusten.
Klop intussen de slagroom stijf.
Roer het gelatinemengsel door de kwark, spatel de slagroom en de mandarijntjes erdoor. Schep dit mengsel op de koekbodem en laat de taart nog minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Eventueel versieren met mandarijntjes en schilfers pure chocolade

Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar