Menu

Opgerolde tapenade broodjes

Glutenvrije tapenade broodjes

Ingrediënten voor Opgerolde tapenade broodjes

Voor het deeg

550 gr glutenvrij wit meel,
7 gr gedroogde gist,
20 ml olijfolie,
40 ml melk op kamertemperatuur,
260 ml water (lauwwarm),
10 gr zout

Voor de vulling

200 gr tapenade (glutenvrij)

Waardering: 
Gemiddeld: : 5 (2 stemmen)
Aantal personen: 
6
Aantal stuks: 
12
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

rutgerbakt

Laatste wijziging: 
16 mrt 2020

Hoe maak je Opgerolde tapenade broodjes

Meng alle ingrediënten behalve de tapenade in de keukenmachine voor 10 minuten.
Maak van het deeg een bal en laat het afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.
Vet alvast een cupcake blik in voor 12 cupcakes.
Zorg dat je je werkblad van voldoende bloem voorziet want het deeg is behoorlijk plakkerig.
Rol het deeg uit tot een lap van 50 bij 30 cm.
Verdeel de tapenade gelijkmatig over het deeg.
Rol het deeg op vanaf de lange kant.
Verdeel de rol in 12 stukken en leg deze in de cupcake vormen.
Doe plastic folie over het deeg heen en laat nogmaals 45 minuten rijzen.
Verwarm de over voor op 220 ℃.
Bak de broodjes in 20 minuten goud bruin.
Laat de broodjes even afkoelen en serveer zo snel mogelijk, want warm en vers zijn ze het lekkerst!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.